Content Marketeer

Functieomschrijving

Help jij ons in onze missie om water & gebouwen veilig te houden, in Nederland én internationaal?Jouw rol in ons bedrijf

Als content marketeer/copywriter speel je een belangrijke rol in ons customer success team. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de distributie van kennis & content in Nederland, Engeland en zelfs daarbuiten! Hierbij is het van belang dat jij technisch inzicht hebt en kennis hebt - of wilt ontwikkelen - op het gebied van legionellapreventie.


Je zorgt ervoor dat onze partners voorzien zijn van alle content die ze nodig hebben om succesvol gebruik te kunnen maken van onze producten.


Je faciliteert onze partners en hun klanten met content over onze producten en je zorgt ervoor dat deze info altijd beschikbaar is op ons online platform. Zodat onze partners de producten nóg beter kunnen verkopen.


Je ontwikkelt en onderhoudt de content van ons kennisplatform waarmee een leek, expert kan worden in legionella wet- en regelgeving en de mogelijke gevolgen van legionella.


Je maakt onboarding content voor nieuwe klanten en nieuwe medewerkers.Jouw werkzaamheden

 • We hoeven het jou niet te zeggen: Content is king! Dus:
  • Jij beheert de content op onze website zodat het voor onze doelgroepen (partners en eindgebruikers) duidelijk is wat we bieden.
  • Jij maakt, verbetert en distribueert content over (de USP’s van) onze producten, zodat iedereen precies weet wat ons product kan. En, heel belangrijk: je zorgt ervoor dat dit in begrijpelijke taal uitgelegd wordt aan de eindgebruiker.
  • Door jouw content begrijpen en ervaren onze eindgebruikers waarom legionellapreventie zo belangrijk is. En hoe onze oplossing hen daarbij helpt.
  • Je denkt na over de customer journey en welke content daarin relevant is. En je realiseert dit natuurlijk vervolgens!
  • Je ondersteunt ons commerciële team met content: hoe kunnen we klanten (partners en eindgebruikers) werven, behouden én upsellen.
  • Je schrijft de handleidingen voor onze producten en zorgt voor de distributie. Dit kan een klein fysiek foldertje zijn voor een sensor, tot een digitaal instructieboek van 20 pagina’s. Wees gerust: dit maak je in samenwerking met onze designer of ons reclamebureau!
  • Als we content laten vertalen, ben jij het centrale aanspreekpunt. Jij zorgt ervoor dat content correct wordt vertaald en wordt gedistribueerd.
 • Je zorgt voor een helder & praktisch antwoord op de vraag die we regelmatig van onze partners krijgen: ‘Hoe laat ik mijn collega’s (die niet zoveel kennis van de materie hebben als ik) dit product verkopen?’.
 • Je faciliteert alle communicatie richting ons partnernetwerk: van updates tot prijswijzigingen, alles wat we vanuit customer success willen vertellen.
 • Je beheert onze verkoopomgeving en zorgt ervoor dat alles wat onze partners nodig hebben, hier aanwezig is.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Senior in het schrijven van long copy (technische) productteksten.
 • Je maakt complexe taal met liefde begrijpelijk!
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd.
 • Je neemt de eindverantwoordelijkheid op de inhoud van onze marketing-, trainings- en communicatie uitingen.
 • Je voert de regie op het internationaliseren van onze content.
 • Goed om te weten: ondersteuning op design en opmaak is aanwezig.Wie zijn wij?

Wij zijn LegionellaDossier, een jonge Nederlandse organisatie (gevestigd in Utrecht) die oplossingen ontwikkelt om water veilig te houden. Wij ontwikkelen de meest innovatieve software en apps die eenvoudig in gebruik zijn. Dit doen we anders dan andere bedrijven, waardoor we in de afgelopen 5 jaar gegroeid zijn van niets tot de marktleider van Nederland.

Ons motto is: Fail Fast, Learn Fast! We geloven dat dit de beste manier is om erachter te komen of iets werk. Daarnaast is respect voor elkaar belangrijk: Wij geloven dat je het beste tot je recht komt als je jezelf kunt zijn en kunt doen waar je goed in bent.

Sinds dit jaar zijn we ook actief zijn in de UK. We willen namelijk overal ter wereld mensen helpen met het veilig en gezond houden van gebouwen en gaan de komende jaren daarom flink uitbreiden over de grenzen. The sky is the limit en daarbij hebben we jou nodig!En, hebben we je overtuigd?

Ons recruitment proces is simpel met maar één doel: ervoor zorgen dat we beiden zeker zijn dat we voor elkaar een goede keuze zijn voor vele jaren. Onze bedrijfscultuur is erg belangrijk voor ons en een match op dat vlak is dan ook cruciaal. Wanneer we jouw sollicitatie ontvangen en onze eerste indruk positief is, nemen we binnen enkele werkdagen contact met jou op om samen een goede (digitale) kop koffie te drinken en kennis te maken!


Vinden we elkaar leuk? Laten we dan een tweede gesprek plannen om beter en uitgebreider kennis te maken. Je trouwt ook niet na de eerste date, toch? Hiervoor vragen we van jou om een klein assessment te maken of een portfolio van jouw werkzaamheden te laten zien. Natuurlijk mag jij ook alles van ons weten en kun je al je vragen bij ons kwijt!


Enthousiast? Solliciteer dan nu op de vacature en hopelijk spreken wij elkaar snel!